Ще чотирьох дітей повернули на підконтрольну Україні територію

На підконтрольну Україні територію повернули ще чотирьох дітей віком від 3 до 17 років, серед них – одна дитина, позбавлена батьківського піклування.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Сьогодні маю гарну новину – на підконтрольну Україні територію повернули ще чотирьох наших громадян», - ідеться у повідомленні. 

Як зазначається, це два хлопчики та дві дівчинки, віком від 3 до 17 років. Серед них – одна дитина, позбавлена батьківського піклування. Хлопчик вже зустрівся зі своїм дідусем і перебуватиме під його опікою.

Наголошується, що дітям допомогли повернутися на Батьківщину Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та благодійна організація «Save Ukraine».

Читайте також: Для ідентифікації та повернення українських дітей створюється база ДНК - ОП

Наразі діти у безпеці, отримують необхідну допомогу від відповідних служб. Прокудін висловив вдячність всім, хто бореться за кожну українську дитину і повертає додому.

Як повідомлялось, 27 вересня підконтрольну Україні територію в межах ініціативи Bring Kids Back UA вдалося повернути ще дев'ятьох дітей віком від 13 до 17 років.