Для ідентифікації та повернення українських дітей створюється база ДНК - ОП

Для ідентифікації та повернення українських дітей створюється база ДНК - ОП

Укрінформ
Нідерланди допомагають зі створенням бази ДНК для ідентифікації та повернення українських дітей у довгостроковій перспективі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Президента України за підсумками третього засідання Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

«Учасники засідання обговорили результати діяльності коаліції за останні пів року. Крім того, країни-члени презентували проєкти з підтримки України в поверненні та реінтеграції дітей. Зокрема, Нідерланди допомагають зі створенням бази ДНК для ідентифікації та повернення українських дітей у довгостроковій перспективі», - йдеться у повідомленні.

Також за підтримки ПРООН українських поліцейських навчають використовувати ДНК-пристрої.

За інформацією пресслужби, США сприяють діяльності Yale Conflict Observatory, яка проводить важливі аналітичні дослідження щодо незаконної депортації українських дітей до Росії, документуючи та висвітлюючи воєнні злочини РФ.

Велика Британія та інші країни через фонд «Партнерство за сильну Україну» продовжують підтримувати роботу Міжнародної експертної групи Bring Kids Back UA, а також допомагають із проведенням інформаційних кампаній у державах Глобального Півдня.

Латвія організувала літні табори для психологічної реабілітації близько 600 маленьких українців, які постраждали від війни.

Естонія допомагає збирати дані про депортованих дітей і пропонує можливості для їхньої реабілітації.

Європейський Союз у межах ініціативи Президента України Bring Kids Back UA працює над підвищенням рівня обізнаності щодо депортації українських дітей, а також над посиленням санкцій. Загалом санкційні обмеження вже запроваджені проти понад 60 осіб та організацій, зокрема й проти російських чиновників, а саме уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Німеччина сприяє програмам реабілітації та психосоціальної підтримки українських дітей.

Відкрив третє засідання Міжнародної коаліції за повернення українських дітей керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Сьогодні ми можемо говорити не лише про цілі, а й про результати роботи коаліції за останні шість місяців. Дякую кожному, хто відмовився стояти осторонь, поки наші діти перебувають у російському полоні», – сказав очільник Офісу глави держави.

Читайте також: Голова мережі ПАРЄ з питань українських дітей: Маємо об’єднати зусилля всіх країн для тиску на РФ

Під час засідання окремо обговорили підготовку до тематичної конференції на основі пункту Формули миру про звільнення всіх полонених і депортованих українців, яка відбудеться 30–31 жовтня у Канаді.

За результатами засідання Україна та Канада схвалили спільну заяву співголів коаліції.

Як повідомляв Укрінформ, Україна верифікувала понад 19 тисяч депортованих та/або примусово переміщених дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-