Голова мережі ПАРЄ з питань українських дітей: Маємо об’єднати зусилля всіх країн для тиску на РФ

Голова мережі ПАРЄ з питань українських дітей: Маємо об’єднати зусилля всіх країн для тиску на РФ

Ексклюзив
Укрінформ
Парламентська мережа з питань українських дітей, створена на платформі ПАРЄ, працюватиме як майданчик, що об’єднає всі країни Ради Європи та міжнародних партнерів для санкційного та політичного тиску на РФ.

Про найближчі плани мережі, яка у вівторок провела перше засідання у Страсбурзі, розповіла власному кореспонденту Укрінформу член української парламентської делегації Олена Хоменко, обрана головою цієї структури.

«Питання депортованих РФ дітей дуже важливе, воно болить, тому що ми хочемо повернути усіх понад 19 тисяч дітей. Ми розуміємо всі складнощі й виклики, і наразі не існує єдиного механізму, унікального, який ми могли б використовувати. Однак ми маємо об 'єднати нашу спільноту, наших міжнародних партнерів, щоб вони створювали санкційний тиск на Росію, щоб чинили політичний тиск та співпрацювали з Україною в питаннях повернення дітей», - зазначила віцепрезидентка ПАРЄ.

Окрім повернення українських дітей, цей майданчик також покликаний підтримувати вже наявні ініціативи, які започаткувала Україна. Зокрема, ініціативу Олени Зеленської про створення умов для родинного виховання всіх українських дітей.

«Ми працюємо єдиним фронтом - парламент, виконавча влада, Офіс Президента. Я вірю в те, що ми досягнемо результатів Ми будемо конвертувати обговорення в реальні дії, залучивши також наших парламентарів, друзів з інших країн», - наголосила Хоменко.

Читайте також: Україна розслідує близько 4000 справ про воєнні злочини Росії щодо дітей - Костін

У планах роботи парламентської мережі, за її словами, також питання про дітей-переселенців - як усередині України та і за її межами. Тому кожне засідання буде присвячене проблемним певної категорії.

«Це майданчик, на якому працюватимуть представники 46 країн – членів Ради Європи, 45 плюс Україна. Ми будемо залучати наших колег до того, щоб вони допомагали Україні з викликами і допомагали нам вирішувати проблеми. Це фінансова підтримка, технічна, допомога в розбудові системи належного рівня, системи захисту прав дітей і системи піклування про дітей», - резюмувала народна депутатка.

Як повідомляв Укрінформ, парламентська мережа з питань українських дітей, створена на платформі ПАРЄ, провела перше засідання під час осінньої сесії Асамблеї у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-