Чотирьох суддів-зрадників із Криму засудили до 13 років в'язниці

Чотирьох суддів-зрадників з тимчасово окупованого Криму засудили до 13 років ув'язнення з конфіскацією майна. 

Після окупації півострова засуджені зрадили присязі на вірність українському народові та працевлаштувалися до незаконно створених судових органів держави-агресорки. Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочні вироки отримали четверо колишніх суддів із Криму, які перейшли на службу до ворога. Їх визнано винними у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі із конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що після окупації півострова засуджені зрадили присязі на вірність українському народові та працевлаштувалися до незаконно створених судових органів держави-агресора. Зокрема, двоє з них обійняли посади «суддів» в окупаційному Джанкойському районному суді, інші - у «Роздольненському» та «Сакському» районних судах Республіки Крим.

Читайте також: Держзрада: ексдепутат Верховної Ради Криму отримав 12 років ув’язнення

Одна із зазначених «служительок Феміди» причетна до кримінального переслідування українського активіста Володимира Балуха.

Здійснюючи «правосуддя» від імені та в інтересах держави-агресорки, засуджені забезпечують функціонування окупаційної судової влади на півострові, чим надають допомогу представникам РФ у проведенні підривної діяльності проти України, додали у прокуратурі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокуратура Криму зареєструвала понад 3200 кримінальних справ за роки російської окупації.