Держзрада: ексдепутат Верховної Ради Криму отримав 12 років ув’язнення

Держзрада: ексдепутат Верховної Ради Криму отримав 12 років ув’язнення

Укрінформ
Колишнього депутата Верховної Ради Криму заочно засуджено за державну зраду до 12 років увʼязнення.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

«Святошинський районний суд Києва виніс вирок колишньому депутату Верховної Ради Автономної Республіки Крим, який навесні 2014 року порушив присягу та підтримав окупацію Криму Росією», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заочний вирок ексдепутату було оголошено 3 жовтня.

За інформацією ЦЖР, до 12 років позбавлення волі засуджено Янченка Івана Миколайовича.

Іван Янченко був депутатом Верховної Ради АРК скликань 2006-2010, 2010-2014 років від Партії регіонів. З 1995 по 2010 рік був депутатом Червоногвардійської районної ради. З грудня 1992 року – редактор Червоногвардійської районної газети «Огни маяка». З червня 2003 року – головний редактор ТОВ Редакція «Огни маяка». Має почесні звання «Заслужений журналіст України» і «Заслужений журналіст Автономної Республіки Крим». Після окупації Криму в 2014 році Янченко балотувався в так званий «Госсовєт Крима» за списком партії «Справедлива Росія».

Читайте також: Окупанти засудили жителя Севастополя до 21 року ув'язнення за «держзраду»

За матеріалами справи, Янченко як депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим VI скликання 11 березня 2014 року взяв участь у засіданні Верховної Ради АРК, на якому було прийнято постанову «Про Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», відповідно до якої «у разі якщо в результаті прямого волевиявлення народів Криму що має відбутися 16 березня 2014 року, буде ухвалене рішення про входження Криму, включаючи Автономну Республіку Крим до складу Росії, Крим після референдуму буде оголошений незалежною й суверенною державою з республіканською формою правління».

Також Янченко брав участь у засіданнях незаконно створеного органу «Государственный Совет Республики Крым», чим забезпечив його функціонування, та голосував за так звану «Конституцию Республики Крым».

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Криму зареєструвала понад 3200 кримінальних справ за роки російської окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-