Сталий мир в Україні неможливий без деокупації територій - Ташева

Сталий мир в Україні неможливий без деокупації всіх українських територій, інакше зусилля цивільних і військових, які борються за перемогу України, будуть марними.

На цьому наголосила у Києві на презентації результатів дослідження: «Когнітивна деокупація Криму» постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева, коментуючи презентацію Плану перемоги Президента Володимира Зеленського, передає Укрінформ.

«У презентації Президента Плану перемоги представлено 5 пунктів, в яких йшлося про перемогу України, і в тому числі про справедливий мир для України. А справедливий, всеосяжний, сталий мир для України неможливий без деокупації всіх наших територій. Тому, якщо ми не деокупуємо всі наші території це, в тому числі, буде означати, що ці жертви, які на жаль, у нас є упродовж 10 років з моменту окупації наших територій, як цивільні так і військові, які боролися і продовжують боротися за нашу соборну Україну - вони будуть марними. Ми цього допустити не можемо», - сказала Ташева.

Читайте також: Прогнозів щодо деокупації Криму на сьогодні робити не можна - аналітик

При цьому вона зазначила, що незважаючи ні на які розмови з боку наших міжнародних партнерів щодо ролі Криму у переговорах України і Росії, Україна чітко стоїть на позиціях територіальної цілісності.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді представив План перемоги України.