Прогнозів щодо деокупації Криму на сьогодні робити не можна - аналітик

Прогнозів щодо деокупації Криму на сьогодні робити не можна - аналітик

Ексклюзив
Укрінформ
Жодних прогнозів щодо термінів деокупації тимчасово окупованого Криму на сьогодні робити не можна.

Таку думку висловив політичний аналітик Олександр Кондратенко у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Жодних прогнозів щодо деокупації Криму на сьогодні робити не можна. Це може статися і через рік, і через півтора, і через два роки. Ніхто на сьогодні таких прогнозів надавати не має права, бо питання закінчення війни лежить не в площині України", – сказав він.

За словами експерта, питання закінчення війни – або в третіх країнах, які зацікавлені в тому, щоб війна закінчилася перемогою України, або в країні-агресорі Росії, де лідер Кремля Путін може прийняти рішення виключно з позиції сили.

Кондратенко нагадав, що в Україні у 2021 році було розроблено План деокупації Криму, який передбачав деокупацію території півострова виключно політико-дипломатичним шляхом. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну цей план було змінено у 2023 році. Зараз він передбачає визволення Криму військово-політичним шляхом.

"План деокупації Криму показує вектор формування державної політики в майбутньому щодо реінтеграції півострова. Якщо дивитися в подальшому на робочу можливість реалізації цього плану, то для деокупації Криму має бути проведена величезна військова робота", – додав експерт.

Читайте також: У Києві експерти обговорили Стратегію когнітивної деокупації Криму

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що відбуваються "деякі процеси з ізоляції" тимчасово окупованого півострова. За його словами, є окрема операція, частиною якої було руйнування угруповання флоту російської армії в Чорному морі.

За даними Зеленського, план Формули миру – "це і план повернення Криму та відновлення прав кримськотатарського народу, прав українців та всіх, хто живе на цій землі".

Фото: Facebook / Олександр Кондратенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-