Німеччина допоможе модернізувати енергетичну інфраструктуру Миколаївщини

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґерем, на якій посол підтвердив готовність модернізувати енергетичну інфраструктуру регіону.

Про це повідомляє в Фейсбуці Миколаївська ОВА, передає Укрінформ.

"Під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю у сфері фінансування закупівлі додаткових джерел генерації електричної й теплової енергії, а також попередні домовленості з німецькими партнерами, досягнуті на Конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – 2024) у Берліні", - йдеться в повідомленні.

Кім наголосив при зустрічі на важливості забезпечення енергетичної стійкості регіону.

«Завдяки співпраці з німецькими партнерами ми не лише модернізуємо інфраструктуру Миколаївщини, але й зробимо її більш стійкою до майбутніх викликів. Впровадження додаткових джерел генерації енергії, таких як когенераційні установки, забезпечить більшу надійність нашої енергосистеми», – наголосив він.

Зі свого боку Мартін Єґер підтвердив готовність ФРН продовжувати підтримку та фінансування енергетичних проєктів в Україні.

«Німеччина залишається надійним партнером України. Ми готові сприяти впровадженню нових технологій у сфері генерації енергії та підтримувати інноваційні проєкти», – сказав Єґер.

Читайте також: Шольц закликає ЄС надати більше грошей для прийому біженців з України

Керівник ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов розповів про підготовку до наступного опалювального сезону й переваги встановлення когенераційних установок для забезпечення стабільного його проходження.

Як повідомлялося, Миколаївська область одна з десяти, де реалізується Спеціальна програма допомоги Україна/ЄС стійким регіонам (SAP). Це один із проєктів, які Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) реалізує в Україні. Його метою є підтримка уповноважених урядових і неурядових установ у вибраних областях України для надання послуги на основі потреб для базового догляду та захисту населення.