У Миколаєві відновили пошкоджену обстрілами багатоповерхівку

Фото

У Миколаєві за кошти міського бюджету відновили пошкоджену ворожим обстрілом багатоповерхівку.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Багатоповерхівка в мікрорайоні "Північний" була пошкоджена у травні 2022 року. Ворожий снаряд пробив дах будівлі та пошкодив три поверхи. Сьогодні будинок вже повністю відновили", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що департамент ЖКГ замовив технічний звіт та проєктно-кошторисну документацію. Це дозволило закласти кошти на відновлення будинку у міський бюджет та укласти договір підряду на виконання ремонтних робіт.

Мер міста Олександр Сєнкевич, який приїхав подивитися на результати роботи, нагадав, що у травні 2022 року в цей будинок влучила частина ракети "Торнадо-С", яка пробила дах і три поверхи. Силами ОСББ був зроблений терміновий аварійний ремонт. Після цього у жовтні минулого року міська рада розробила проєкт і в лютому підрядник вже розпочав роботи. За чотири місяці були повністю відремонтовані дах і всі пошкоджені квартири. А вже сьогодні мешканці почали повертатися додому, наголосив мер.

Підрядна організація виконала ремонт та посилення залізобетонних панелей перекриття та покриття, покрівлі, перегородок, ремонт у квартирах. Наразі усі пошкоджені конструктивні елементи будинку повністю відновлені.

Читайте також: На Херсонщині відновили пошкоджену загарбниками водогінну мережу для 6000 жителів

Сьогодні, за словами заступника директора департаменту ЖКГ Артема Сапожника, у Миколаєві наразі відновлюють ще шість будинків. Всі вони на різних стадіях робіт.

"Минулого року ми більшість часу витратили на розробку технічної документації та замовлення проєктів. Зараз всі проєкти готові, тому ми будемо поступово рухатися і по інших будинках. Є проблема з фінансуванням, але ми намагаємося вирішувати це питання, зокрема і з залученням донорських організацій і міжнародних партнерів", - поінформував Сапожник.

Читайте також: Харківська ОВА показала, як відновлюють пошкоджену обстрілами травматологічну лікарню

Як повідомлялося, на Миколаївщині з 15 599 зруйнованих або пошкоджених з початку повномасштабного вторгнення військ РФ наразі відновлено 4572 об’єктів або близько 30%.