Відбудова України - 2024

Дайджест

В Охматдиті почалися відновлювальні роботи. Чим зараз живе громада Херсонщини, яку першою повністю звільнили від росіян. “Мелітопольська черешня” - це український бренд і тільки.

ГОЛОВНЕ

На відновлення «Охматдиту» вже надійшло понад ₴800 мільйонів

Кошти будуть відправлені на усунення наслідків терористичного акту.

“Вони будуть відправлені на медичне обладнання, яке постраждало. І потім кошти будуть спрямовані на проєктування і будівництво нового корпусу. Уряд і держава дофінансує потім те, що не буде вистачати», - повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу 12 липня.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Наразі в «Охматдиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг. Зруйнований корпус не відбудовуватимуть, натомість зведуть новий. У лікарні роблять все можливе, аби повернути дітей, які потребують лікування.

Який вигляд лікарня має зараз дивіться у відео Укрінформ.

ЕНЕРГОНЕЗЛАМНІ НОВИНИ

Укренерго завчасно купуватиме електрику у бізнесу, який будуватиме розподілену генерацію

"Укренерго" закуповуватиме наперед послуги з підтримки енергосистеми у розподіленої генерації, що перебуває на стадії будівництва. Перший такий аукціон на допоміжні послуги для інвесторів, які готові будувати децентралізовану генерацію в Україні, відбудеться за кілька тижнів.

Водночас, міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив з делегацією ЄБРР допомогу для нарощування розподіленої генерації.

"Сторони обговорили інструменти та особливості надання фінансової допомоги Україні для закупівлі енергогенеруючого обладнання, зокрема напрямки реалізації меморандуму між ЄБРР та урядом України про виділення 300 млн євро для відповідних цілей", - йдеться у повідомленні..

Ситуація в енергетиці має покращитися з 20-х чисел липня, - запевняє Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Ситуація в енергетиці має покращитися вже з 20-х чисел цього місяця. Продовжуємо децентралізацію енергетики. Маємо програми підтримки для домогосподарств, ОСББ, малого та середнього бізнесу, великого бізнесу, аби всі могли встановити додаткову генерацію. Це і сонячні панелі, і вітряки, і міні-ТЕЦ. Даємо гранти та пільгові кредити. Разом вистоїмо», - йдеться у його дописі.

ІНТЕРВ’Ю

Як і чому американці допомагають українцям? Чого нині найбільше потребує Україна? Як здійснюються поставки з-за океану? Укрінформ поговорив з Олексієм Прокопенком – керівником американського фонду HUCUS, що спеціалізується на збиранні та доставці гуманітарних вантажів в Україну.

Нью-Йорк. Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

РЕПОРТАЖ УКРІНФОРМ

Деокупована Кочубеївська громада

Кочубеївська громада на Херсонщині стала першою, повністю звільненою від росіян. Чим там зараз живуть люди і як відбудовуть громаду дізнавалася кореспондент Укрінформу.

Кочубеївка, липень 2024 року. Фото: Ірина Староселець, Укрінформ

Громада третій рік – на гуманітарці. Але, як каже начальниця Кочубеївської сільської військової адміністрації Людмила Костюк, від неї відходять і це підтримують мешканці. Та й ще фронту допомагають. Виживають тим, що мають з власного господарства – тримають корів, птицю, свиней, мають паї. З паїв та господарства живуть усі села громади. У червні лише одне поле у громаді було не розміноване. Усе решта – в роботі.

Людмила Костюк. Фото: Ірина Староселець, Укрінформ

НОВИНИ ВІДБУДОВИ

Наука, технології та інновації відіграватимуть вирішальну роль у відбудові України - міністри G7

Литва виділила €1 мільйон на відновлення «Охматдиту»

Уряд дозволив проводити обстеження зруйнованого житла на території активних бойових дій

Репарації Україні: спеціальна комісія може розміститися у Гаазі

У програмі «єВідновлення» має з’явитися можливість отримати компенсації для мешканців ТОТ - Шуляк

У прикордонній громаді Житомирщини за підтримки ПРООН відновлюють шість ліцеїв

Зеленська і бізнесмени Солт-Лейк-Сіті обговорили проєкти з відбудови української освіти та медицини

ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ

Україна закликає відреагувати на привласнення Росією бренду «Мелітопольська черешня»

Українська урядова делегація закликає Генеральну асамблею Всесвітньої організації інтелектуальної власності відреагувати на привласнення Росією географічного зазначення “Мелітопольська черешня”.

12 липня на сайті Роспатенту з'явилося повідомлення про реєстрацію позначення “Мелітопольська черешня” як першого регіонального бренду так званих нових регіонів РФ (ідеться про тимчасово окуповані території України).

СОЦМЕРЕЖІ УКРІНФОРМ

На Миколаївщині за підтримки ЮНІСЕФ відкрито понад 20 Центрів з підтримки розвитку дошкільнят

Вони стали альтернативою дитячим садкам, які зачинилися під час повномасштабного вторгнення.

Facebook Укрінформ

Стежте за змінами у відновленні України - щовівторка ми готуємо усі головні новини, фото та відео про відбудову. 

Підпишіться на нашу щотижневу розсилку Відбудова 2024, щоб дізнаватися усі новини відновлення України першими тут

Якщо вам сподобалося, порекомендуйте нас друзям, щоб спільнота зацікавлених людей зростала. Наступний лист з новинами відбудови України очікуйте 23 липня.