Комісар ООН у справах біженців обговорив з послами у Києві наслідки атак РФ

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді під час зустрічі з главами іноземних дипломатичних місій, акредитованих у Києві, ознайомив їх із потребами українського населення напередодні зими на найбільш постраждалих від російських збройних сил територіях.

У зустрічі, яку організував посол Італії в Україні Карло Формоза, взяли участь глави місій країн G7 та Європейського Союзу, а також Святого Престолу, Данії, Норвегії, Швеції, Іспанії та Суверенного військового Мальтійського ордену, передає Укрінформ з посиланням на посольство Італії в Україні.

«З нагоди свого п’ятого візиту до України з початку конфлікту високий представник поділився оновленою інформацією про діяльність Агентства ООН у справах біженців УВКБ ООН, а також своїм оновленим порівняльним аналізом, отриманим на основі безпосереднього спостереження за територіями, що найбільше постраждали від насильства з боку російських збройних сил», - поінформували у посольстві.

Зазначається, що зустріч дала змогу провести поглиблену оцінку поточних зусиль УВКБ ООН та країн-донорів, включаючи Італію, спрямованих на підтримку стійкості українського населення в умовах прийдешньої зими, особливо в умовах енергетичної кризи, спричиненої атаками Кремля на критично важливі об’єкти інфраструктури.

Читайте також: Уряд розподілив майже ₴206 мільйонів субвенції на створення шкільних укриттів у шести областях

«Спільною метою є створення умов для того, щоб якомога більше українців могли продовжувати жити у своїх домівках та містах, а також впровадження ефективних стратегій реінтеграції українців, які повертаються додому», - зазначили у диппредставництві.

Посол Формоза нагадав, що Італія прийняла близько 200 тис. біженців з України та виділила 27 мільйонів євро на діяльність УВКБ ООН на підтримку українського населення. Він запевнив, що Італія продовжуватиме надавати гуманітарну підтримку українцям стільки, скільки буде необхідно, як на двосторонньому рівні, так і через міжнародні організації, зокрема УВКБ ООН.

Як повідомлялося, верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді у середу, 17 липня, відвідав Харків.