Уряд виділив майже ₴3 мільярди на відновлення прифронтових населених пунктів

Відео

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення 2,7 млрд грн на експериментальний проєкт з відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"На минулому засіданні в Чернігівській області доручив Міністерству інфраструктури невідкладно опрацювати питання виділення 2,7 млрд грн на експериментальний проєкт з відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах ... Сьогодні вже ухвалюємо безпосереднє рішення про виділення цих коштів, що прискорить комплексну відбудову цих громад для якнайшвидшого повернення людей та розвитку локальної економіки", - сказав він.

Джерело: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Читайте також: Рятувальники за тиждень допомогли евакуюватися понад 400 цивільним на Донеччині

Шмигаль уточнив, що йдеться про Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни на Харківщині, Тростянець на Сумщині.

Окрім цього, Прем'єр-міністр повідомив, що іншою постановою уряд залучить до реалізації експериментальних проєктів ОВА як замовників будівництва.

"Також сьогодні оновлюємо Стратегію державного регіонального розвитку на 2021-2027 роки. Актуалізуємо її, враховуючи виклики війни та рекомендації Європейського Союзу", - додав він.

За словами Шмигаля, серед цілей уряду - створення умов для повернення українців додому, відновлення й розбудова інфраструктури, інтеграція українських захисників до соціуму громад, підвищення інституційної та фінансової спроможності органів місцевого самоврядування, синхронізація політики регіонального розвитку та інші галузеві політики.

Читайте також: Децентралізація енергосистеми - рецепт порятунку в умовах війни і не тільки

Глава уряду зауважив, що на основі оновленої Стратегії регіони готуватимуть власні стратегічні документи. Зі свого боку Кабмін і профільне міністерство допомагатимуть.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі зруйнована ворогом у жовтні 2022 року багатоповерхівка по вулиці Якова Новицького вже на завершальній стадії відбудови. Проєкт відновлення коштує понад 150 млн грн.