Адміністрація «Охматдиту» звернеться до правоохоронців щодо відмови БФ передати гроші на відбудову

Адміністрація та колектив Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" мають намір звернутися до правоохоронних органів щодо відмови фонду "Охматдит – Здорове дитинство" передати кошти на відбудову лікарні після ракетної атаки Росії 8 липня.

Про це повідомляється у на сторінці НДСЛ "Охматдит" у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Адміністрація та колектив Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" глибоко шокований відмовою фонду "Охматдит – Здорове дитинство" передати кошти, зібрані благодійниками на відновлення лікарні після російського ракетного удару... Задля захисту інтересів пацієнтів, партнерів та держави, а також для забезпечення вчасного відновлення лікарні, керівництво НДСЛ "Охматдит" має намір звернутися до правоохоронних органів", - зазначають у лікарні.

У НДСЛ підкреслили, що вважають таку позицію фонду неприпустимою.

"Дні до дощів і холодів, які зруйнують те, що залишила ракета, продовжують спливати. Якщо процеси відновлення не будуть запущені негайно, шкода й, відповідно, вартість відновлення лікарні, зростуть у кілька разів", - наголошують в "Охматдиті".

У лікарні також стверджують, що "така позиція фонду, який носить назву "Охматдиту", підриває довіру суспільства та міжнародних партнерів".

Читайте також: МОЗ затвердило перших учасників ради з відновлення «Охматдиту»

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор НДСЛ "Охматдит" Володимир Жовнір заявив про відмову благодійного фонду "Охматдит – здорове дитинство" перерахувати кошти лікарні задля відбудови. 

19 липня БО «Благодійний фонд «Охматдит» - здорове дитинство» оголосив конкурс про проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «ОХМАТДИТ».

Серед 14 учасників за його підсумками була обрана запорізька компанія «Буд-технолоджі». Проєкт «Наші гроші» звернув увагу на те, що пропозиція переможця була дорожча, ніж в інших учасників конкурсу, а також, що у компанії немає відповідної техніки для проведення необхідних робіт.

Читайте також: Ляшко обговорив з представниками будівельних компаній варіанти відновлення Охматдиту

2 серпня міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що кошти, зібрані благодійним фондом «Охматдит - здорове дитинство» для відновлення лікарні після російської терористичної атаки, будуть переведені на казначейські рахунки НДСЛ «Охматдит». Їх використання буде контролювати ревізійно-наглядова рада, конкурс на відбудову «Охматдиту» буде проведений через «Прозоро».

5 серпня наказом МОЗ затверджено Положення про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит - Раду з відновлення Охматдиту. Вона складатиметься із 15 людей, яких МОЗ затверджуватиме у два етапи. На першому — визначать благодійників, які зробили найбільші пожертви, а також по одному представнику від міністерства і лікарні. На другому етапі відберуть сім представників громадських об’єднань, які працюють у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів.