МОЗ затвердило перших учасників ради з відновлення «Охматдиту»

МОЗ затвердило перших учасників ради з відновлення «Охматдиту»

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я затвердило перших вісім учасників Ради з контролю здійснення відновлення зруйнованих будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«Це представники від благодійників, які зробили найбільші пожертви, проєктів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних та міжурядових організацій і фондів, а також по одному представнику МОЗ України та НДСЛ «Охматдит», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, це постійний представник Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні Яко Сільє, спеціаліст з охорони здоровʼя Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні Ігор Кацитадзе, радник-посланник Посольства Литовської Республіки в Україні Донатас Буткус, голова правління ПрАТ «Національна енергетична компанія Укренерго» Володимир Кудрицький, член Ради Директорів, віцепрезидент з фінансів АТ «Концерн ГАЛНАФТОГАЗ» Назар Купибіда, директор ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «ПРАКТИКА» Юлія Висоцька.

Від Міністерства охорони здоровʼя до Ради увійшов начальник відділу з формування політики у сфері програми медичних гарантій та медичного обслуговування Департаменту медичних послуг МОЗ Євгеній Гончар. Від НДСЛ "Охматдит" - провідний фахівець з внутрішнього контролю НДСЛ «Охматдит» Олена Ларіна.

Як нагадали в МОЗ, Рада з відновлення є консультативно-дорадчим органом Міністерства охорони здоров'я, який забезпечує участь громадськості та контроль за виконанням заходів, пов’язаних із відновленням функціонування НДСЛ «Охматдит» внаслідок пошкодження (руйнування) будівель та обладнання в результаті ракетної атаки державою-агресором 08 липня 2024 року, за рахунок коштів, зібраних у зв’язку з цим для відновлення НДСЛ «Охматдит».

Наразі триває відбір семи представників громадських об’єднань, їхніх спілок, благодійних організацій, що провадять діяльність у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку сфери охорони здоров’я, професійних асоціацій працівників сфери охорони здоров'я або у сфері архітектури та містобудування, які увійдуть до персонального складу Ради з відновлення Охматдиту.

Читайте також: Ляшко запросив будівельні компанії на зустріч щодо відбудови «Охматдиту»

Відбір здійснюватиметься рейтинговим голосуванням вже затверджених членів Ради за результатами розгляду поданих заявок на участь.

Для того, щоб подати заявку на участь, представники громадськості, які відповідають критеріям, зазначеним у Положенні про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» МОЗ України, мають заповнити та надіслати форму за посиланням не пізніше 14 серпня 2024 року (включно).

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня росія здійснила терористичну атаку на дитячу лікарню "Охматдит", внаслідок чого було зруйновано один корпус лікарні, пошкоджено хірургічний та новий корпус Охматдиту.

Читайте також: Ляшко запевнив, що із зібраних на відновлення Охматдиту коштів ще не витратили жодної копійки

Після російського терористичного обстрілу безпосередньо на благодійний рахунок НДСЛ «Охматдит» надійшло 312 млн грн пожертв, на рахунок благодійного фонду «Охматдит - здорове дитинство» - 378 млн грн, 320 млн грн було зібрано на платформі UNITED-24. 100 млн грн було виділено урядом з резервного фонду.

Також американський меценат Говард Баффет після аналізу всього обладнання, яке було пошкоджено, виділив 11,2 млн доларів, але допомога буде надана саме обладнанням, а не виділенням коштів на рахунки. Окремо уряд Литви виділив 1 млн доларів. І уряд Німеччини озвучив про намір виділити 10 млн євро.

19 липня БО «Благодійний фонд «Охматдит» - здорове дитинство» оголосив конкурс про проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «ОХМАТДИТ».

Серед 14 учасників за його підсумками була обрана запорізька компанія «Буд-технолоджі». Проєкт «Наші гроші» звернув увагу на те, що пропозиція переможця була дорожча, ніж в інших учасників конкурсу, а також, що у компанії немає відповідної техніки для проведення необхідних робіт.

2 серпня міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що кошти, зібрані благодійним фондом «Охматдит - здорове дитинство» для відновлення лікарні після російської терористичної атаки, будуть переведені на казначейські рахунки НДСЛ «Охматдит». Їх використання буде контролювати ревізійно-наглядова рада, конкурс на відбудову «Охматдиту» буде проведений через «Прозоро».

5 серпня наказом МОЗ затверджено Положення про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит - Раду з відновлення Охматдиту. Вона складатиметься із 15 людей, яких МОЗ затверджуватиме у два етапи. На першому — визначать благодійників, які зробили найбільші пожертви, а також по одному представнику від міністерства і лікарні. На другому етапі відберуть сім представників громадських об’єднань, які працюють у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-