Дніпро підписало кредитних угод на 320 мільйонів для відновлення енергетики

Дніпропетровська область отримала кредитних угод на 320 млн грн на альтернативні джерела енергії та утеплення будинків.

Про це йшлося під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського та першої віцепрем’єр-міністерки України – міністерки економіки України Юлії Свириденко з бізнесом Дніпропетровського регіону, повідомляє Укрінформ з посиланням на Мінекономіки.

Зазначається, що за підсумками підписання низки кредитних угод Дніпровська міська рада отримала кредитне фінансування від Sense Bank на загальну суму 320 мільйонів гривень. Загальний строк кредитування за всіма договорами складає 60 місяців з відстрочкою погашення основного боргу 12 місяців.

Кошти спрямовані на облаштування альтернативного джерела генерації теплової енергії та утеплення фасадів житлових будинків.

«Над відновленням енергогенеруючих потужностей сьогодні спільно працюють держава, органи місцевого самоврядування, бізнес, банки та громадяни … Загалом по країні від усіх банків в рамках як державних програм, так і приватних ініціатив банківських установ, схвалено заявок на 4.3 млрд грн», - зазначила Свириденко.

За її словами, Дніпропетровська область посідає третє місце в Україні за кількістю отриманих кредитів в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9”. Від початку року підприємці області отримали 1090 кредитів на суму 3,7 млрд грн.

Також в рамках політики "Зроблено в Україні" підприємці області отримали кредитів на розвиток виробництв на 265,8 млн грн. За програмою компенсації вартості сільгосптехніки 25 сільгосппідприємств отримали 2,9 млн грн часткової компенсації.

Юлія Свириденко підкреслила, що економічна політика "Зроблено в Україні" спрямована на максимальну підтримку розвитку виробництва в складних умовах та передбачає стимулювання попиту на українські товари, інвестиції в реальний сектор та збільшення несировинного експорту.

Читайте також: Зеленський провів на Дніпропетровщині нараду щодо забезпечення водою міст і громад

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з початку року (станом на 24 липня) підприємці отримали понад 13 тисяч пільгових кредитів на більш як 50 млрд грн.