Зеленський провів на Дніпропетровщині нараду щодо забезпечення водою міст і громад

Зеленський провів на Дніпропетровщині нараду щодо забезпечення водою міст і громад

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів у Дніпропетровській області нараду щодо забезпечення водою міст та громад.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

"Марганець, Нікополь, Покров, інші міста. Відновлюємо водопостачання. Робота заради цього відбувалася під постійними ударами ворога. Більш ніж три сотні кілометрів труб водогону. Кривий Ріг з водою. Поповнюються резерви", - зауважив глава держави.

Відео: ОП

Також, підкреслив Зеленський, має бути реалізований і проєкт із водозабезпечення Миколаївської області.

"Це треба зробити максимально оперативно", - наголосив Президент.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленському доповіли про перебіг будівництва водогонів після підриву російськими загарбниками торік 6 червня греблі Каховської ГЕС. Уже запущені всі нитки магістральних водогонів на ділянках ріка Інгулець - Південне водосховище, Марганець - Нікополь - Покров, Запоріжжя - Томаківка - Марганець.

Реалізація цих проєктів забезпечить водою 1,5 млн українців. Зокрема це жителі Нікополя, Марганця, Покрова, Апостолового та Зеленодольська.

"Дуже важливо, що тепер люди отримують воду. Дякую за спільну роботу, яка дала необхідний результат", - зазначив Зеленський.

Щоб не допустити підвищення тарифів на постачання води для жителів, учасники наради ухвалили рішення про виділення коштів із державного бюджету для підтримки водопостачальних підприємств Нікополя, Марганця, Покрова, Кривого Рогу, Апостолового і Зеленодольська.

"Люди в таких містах як Марганець та Нікополь, у Криворізькому районі настраждалися через війну. У них не було води. Тому потрібно знайти правильний спеціальний підхід, підтримати людей", - наголосив Президент.

На нараді ухвалили рішення прискорити початок будівництва водогону з Нової Одеси до Миколаєва, щоб забезпечити водою Миколаївщину.

Читайте також: Президент ознайомився з реалізацією ветеранської політики на Дніпропетровщині

Як повідомляв Укрінформ, під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент поспілкувався з представниками місцевого бізнесу та відповів на актуальні для них запитання.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-