На Донеччині у серпні відновили електропостачання у 378 населених пунктах

У Донецькій області за серпень 2024 року відновили електропостачання у 378 населених пунктах, знеструмлених через ворожі обстріли.

Про це повідомили у ДТЕК, передає Укрінформ.

«Попри постійні бойові дії в регіоні, що продовжувалися і в серпні, за минулий місяць фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося виконати низку ремонтів та відновити електропостачання мешканцям 378 населених пунктів. Знову отримують електрику понад 187 тисяч родин на Донеччині», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тільки за останній тиждень фахівці енергокомпанії відновили електрику для 27,7 тис. родин у 101 населеному пункті на Донеччині.

Ситуація в Донецькій області залишається важкою, через щоденні обстріли енергосистема регіону зазнає постійних пошкоджень. Все частіше потрапляють під обстріли і бригади енергетиків. Попри все фахівці енергокомпанії продовжують працювати та обов’язково повернуть світло всім жителям області, щойно отримають дозвіл на проведення робіт від Збройних сил України, запевнили у ДТЕК.    

Читайте також: Вже вибудуваний захист підстанцій показав свою ефективність - експерт

Як повідомлялося, у Донецькій області за липень 2024 року відновили електропостачання у 283 населених пунктах, знеструмлених через ворожі обстріли.

Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км. На підконтрольній українській владі території Донеччини на кінець серпня 2024 року залишалося близько 399 тис. осіб.

Фото: ДТЕК