Вже вибудуваний захист підстанцій показав свою ефективність - експерт

Вже вибудуваний захист підстанцій показав свою ефективність - експерт

Укрінформ
На тих високовольтних підстанціях, де вже вибудувані захисні споруди, найцінніше для енергетиків обладнання вціліло.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можемо констатувати, що проведене на високовольтних підстанціях будівництво ще не завершене. Там ще об'єктивно багато роботи. Але те, що вже зроблено, показало абсолютну ефективність", - сказав Харченко.

Експерт пояснив, що захисні споруди на підстанціях призначені для захисту ключових елементів, щоб найцінніше обладнання вціліло, а все інше можна було швидко поміняти.

"На всіх об'єктах, де стояв захист, найбільш важке обладнання, передусім - автотрансформатори, вціліло", - наголосив Харченко.

Крім того, Укренерго продемонструвало, що компанія має запас обладнання та підготовлені бригади, які можуть швидко виконувати відновлювальні роботи. На думку Харченка, уже за кілька днів енергетики зможуть перейти на одну чергу відключень світла, або взагалі відмовитися від застосування графіків.

"Це чіткий індикатор того, як швидко й ефективно відпрацювала компанія, як відпрацювали вибудувані механізми", - зауважив експерт.

Читайте також: Укренерго накопичило запас обладнання для відновлення своїх об'єктів

Як повідомлялося, 26 серпня росіяни здійснили наймасштабнішу атаку на енергетичні об'єкти України. Зокрема, використовувалися касетні боєприпаси, що ускладнило роботу аварійних бригад. Через наслідки атаки в Україні знову вводилися жорсткі обмеження споживання електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-