ЄБРР продовжить підтримувати проєкти відновлення та розвитку в Україні

Фото

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) продовжить спільні з Україною проєкти відновлення і зосередиться на перспективних напрямках співпраці – розвитку когенерації, транспортної та поштової мереж.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури за підсумками зустрічі віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олексія Кулеби з представниками ЄБРР.

«Все, що ми робимо – це для людей і заради людей. Особливий фокус – українці, які постраждали від російського вторгнення. Всі наші спільні проєкти також лишаються незмінними. Ми дякуємо Європейському банку за підтримку наших ініціатив та сподіваємось на подальшу співпрацю», – сказав Кулеба.

Крім проєктів, які вже успішно реалізуються, учасники зустрічі обговорили перспективні напрямки співпраці – оновлення парку електропоїздів, фінансування розвитку когенерації та відновлення поштової мережі «Укрпошти».

Так, АТ «Укрзалізниця» спільно з ЄБРР планує реалізувати інвестиційний проєкт оновлення парку електровозів з отриманням позики під державну гарантію у розмірі до 300 млн євро. Крім того, керівництво УЗ озвучило потребу у фінансуванні будівництва газових електростанцій у різних регіонах України.

АТ «Укрпошта» планує спільно з ЄБРР реалізацію проєкту відновлення поштової мережі. Попередня вартість проєкту становить 104 млн євро.

Окремо Кулеба звернув увагу іноземних партнерів на необхідність відбудовувати інфраструктуру водопостачання між Новою Одесою та Миколаєвом.

Читайте також: Італія готова зробити вирішальний внесок у відновлення гідроенергетичного сектору України - посол

Як повідомлялося, Україна зацікавлена у подальшій співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку, спільних ініціативах для стимулювання залучення інвестицій та можливості з розширення портфеля ЄБРР у секторі енергетики, що потребує термінового відновлення.

Фото: mtu.gov.ua