Італія готова зробити вирішальний внесок у відновлення гідроенергетичного сектору України - посол

Італія готова зробити вирішальний внесок у відновлення гідроенергетичного сектору України - посол

Укрінформ
Італія готова зробити вирішальний внесок у відновлення генеруючих потужностей українського гідроенергетичного сектору, які постраждали від російських ракетних обстрілів.

Про це заявив посол Італії в Україні Карло Формоза під час зустрічі з генеральним директором ПрАТ "Укргідроенерго" Ігорем Сиротою, передає Укрінформ з посиланням на посольство Італії в Україні.

У диппредставництві поінформували, що серед тем порядку денного був спільний проєкт Італії і Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо фінансування ремонту пошкоджених гідроелектростанцій у розмірі 200 млн євро.

«Наша підтримка України має на меті конкретні кроки, спрямовані на забезпечення енергетичної стійкості та безпеки України. Італія готова зробити вирішальний внесок у відновлення генеруючих потужностей українського гідроенергетичного сектору, що дасть значний поштовх для загальної відбудови країни», – зазначив Формоза.

Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції та розвитку надасть 100 млн євро кредиту для фінансування відновлення українських гідроелектростанцій, які зазнали руйнувань та пошкоджень через війну, ще 100 млн надасть Італія. Відповідну кредитну угоду було підписано 17 лютого між ЄБРР та Укргідроенерго.

Читайте також: Італійські волонтери презентували у Києві книгу про свій досвід допомоги Україні

За угодою, кредитні кошти будуть спрямовані на закупівлю критичного обладнання для Дніпровської та Середньодніпровської гідроелектростанцій, а також на надання екстреної підтримки ліквідності ПрАТ "Укргідроенерго" для забезпечення стійкості роботи компанії.

Фото: ambkiev.esteri.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-