На бізнес-форумі у Страсбурзі 1500 учасників обговорять участь у відбудові України

Ексклюзив

На українсько-французькому бізнес-форумі, який відбудеться у вересні в Страсбурзі, представники бізнесу і місцевих влад двох країн розглянуть можливості економічної співпраці та участь у проєктах з відбудови України.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу президент Комісії з міжнародних, європейських та транскордонних справ регіону Гранд-Ест Крістіан Дебев.

«Насамперед це зустріч з усіма торгово-промисловими палатами Франції. Тобто ми очікуємо 1500 осіб, які представляють бізнес. Вони приїдуть, щоб обговорити економічні відносини в контексті відбудови України та співпрацю з місцевими компаніями, налагодити бізнес-зв’язки між ними», - зазначив Дебев.

Фото: Рада Європи

За його словами, на заході 24 вересня буде присутній спеціальний представник президента Франції з питань допомоги та реконструкції в Україні П’єр Ельброн.

«Ми створили своєрідний Український клуб для французьких компаній, які хочуть працювати з українськими, і робота пана Ельброна також полягає в тому, щоб надати гарантії для компаній. Задля цього він працює безпосередньо з офісом Президента Зеленського», - сказав Дебев.

Він зауважив, що Франція заохочує компанії, надаючи їм певні державні гарантії, а також створила спеціальний фонд для підтримки фінансування тих, хто заходитиме на український ринок під час війни. До того ж бізнеси зацікавлені у пошуках партнерів у регіонах України.

«Зараз чимало компаній, які зацікавлені (в участі) у відбудові, але з якими треба вести підготовчу роботу. І тому важливо налагоджувати контакти на рівні регіонів. Принцип полягає у тому, щоб кожен французький регіон став партнером українського. Щоб пов'язати Україну з Європою не лише на рівні держав, а й на рівні регіонів та громади. Це дуже важливо», - наголосив Дебев.

Читайте також: Грантова угода на €200 мільйонів: Україна і Франція обговорили список пріоритетних проєктів з відбудови

Таким чином, за його словами, інтеграція в Європу буде відбуватись на всіх рівнях, що дасть змогу потім стимулювати потік бізнесу між країнами. «Ніхто не відмовляється від ідеї, щоб Україна стала членом Європейського Союзу. Потрібно працювати зараз в цьому напрямку», - переконаний він.

Як повідомляв Укрінформ, Українська асоціація районних та обласних рад у вересні укладе угоду про партнерство з Асоціацією регіонів Франції (Régions de France), що знаменуватиме розвиток партнерства між двома країнами не лише на міждержавному, а й локальному рівні.