Грантова угода на €200 мільйонів: Україна і Франція обговорили список пріоритетних проєктів з відбудови

Грантова угода на €200 мільйонів: Україна і Франція обговорили список пріоритетних проєктів з відбудови

Укрінформ
Україна та Франція визначили ключові напрямки співпраці в межах грантової угоди на 200 млн євро, зосередившись на відновленні енергетики та критичної інфраструктури України.

Про це йшлося під час зустрічі першої віцепрем’єр-міністерки – міністерки економіки України Юлії Свириденко з делегацією на чолі зі спеціальним уповноваженим президента Французької Республіки з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

«Україна та Франція обговорили список пріоритетних проєктів з відбудови енергетики та критичної інфраструктури, які будуть реалізовані в межах грантової угоди між урядами двох країн на 200 млн євро», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що грантові кошти від уряду Франції планується спрямувати на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури в таких секторах, як енергетика, охорона здоров'я, інфраструктура, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, переробка відходів, розмінування та житлове будівництво.

На зустрічі також обговорювалися потреби України у сфері розмінування, включно зі збільшенням закупівель обладнання, навчання персоналу та розвиток потенціалу протимінної діяльності.

Окрему увагу приділили реалізації урядових програм підтримки громадян і бізнесу, таких як єОселя, "Доступні кредити 5-7-9%", програми грантів для малих та середніх підприємств, а також урядової політики "Зроблено в Україні".

«Ми запустили Стратегічну інвестиційну раду, яка створена для визначення пріоритетів і підготовки єдиного портфеля публічних інвестиційних проєктів. Цей крок допоможе ефективній комунікації з партнерами, покращить прозорість і взаємну довіру, а також забезпечить ефективний розподіл наданих коштів», — зауважила Свириденко.

Читайте також: Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території

Як повідомлялося, під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з французькою делегацією на чолі зі спеціальним уповноваженим президента Французької Республіки П’єром Ельброном розглянуто конкретні проєкти відновлення енергетики, фінансування яких планується відповідно до грантової угоди між урядами України та Франції щодо сприяння відновленню та підтримці критичної інфраструктури та пріоритетних секторів економіки України.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-