Нідерланди виділяють Україні €209,5 мільйона на відновлення критичної інфраструктури

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп заявив, що Нідерланди виділяють Україні 209,5 млн євро на відновлення критичної інфраструктури.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

«Нідерланди оголосили про новий пакет підтримки на суму 209,5 млн євро, спрямований на відновлення критичної інфраструктури, в тому числі через ЄБРР, та надання гуманітарної допомоги. Ми вносимо 45 млн євро до Фонду підтримки енергетики України та фінансуватимемо постачання необхідного обладнання», - йдеться у повідомленні.

Велдкамп заявив, що українці готуються до однієї з найсуворіших зим, і для того, «щоб Україна витримала, їй потрібна енергія».

Читайте також: Партнери за два роки зібрали понад $4 мільярди на відновлення енергетики України - Блінкен

«Щоб Україна вистояла, їй потрібна енергія. На сьогоднішній зустрічі з міністрами закордонних справ країн G7 та партнерами, включно з міністром закордонних справ Андрієм Сибігою, я наголосив, що ми маємо об'єднати зусилля, щоб забезпечити це», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що Україна може незабаром отримати три пускові установки до ЗРК «Patriot».

Фото: Х/Каспар Велдкамп