Україна може незабаром отримати від Нідерландів три установки до ЗРК «Patriot»

Україна може незабаром отримати від Нідерландів три установки до ЗРК «Patriot»

Укрінформ
Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що Україна може незабаром отримати три пускові установки до ЗРК «Patriot».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«Я можу говорити лише про те, що ми поставили. Ми поставили радарну систему і незабаром поставимо три пускові установки. Ми також намагаємося знайти інші елементи, необхідні для укомплектування системи», - сказав міністр.

Зазначається, що Нідерланди та інші країни передадуть різні компоненти систем Patriot, щоб Україна отримала повноцінний комплекс.

Брекельманс підкреслив, що є декілька країн, які також дуже хочуть допомогти Україні з ППО і вони роблять усе можливе для цього.

«Але вони зіткнулися з деякими проблемами, через які не можна зібрати цю систему. І це залежить від інших країн, чи хочуть вони бути відкритими в цьому питанні.

Причина, через яку ми не завжди прозорі, полягає в тому, що ми не хочемо інформувати РФ. А якщо я розповім усі оперативні деталі, то ми зробимо РФ мудрішою, ніж вона вже є. І я не думаю, що ми повинні інформувати РФ», – сказав урядовець.

Читайте також: Міністр оборони: Щомісяця збираємо 50+ партнерів, які готові допомогти Україні

Як повідомляв Укрінформ, Румунія ухвалила рішення передати Україні комплекс протиповітряної оборони Patriot PAC-3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-