На Донеччині майже 41 тисяча будинків пошкоджені чи зруйновані з початку повномасштабної війни

У Донецькій області майже 41 тисяча будинків пошкоджені чи зруйновані від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомила Донецька ОВА, передає Укрінформ.

«Майже 41 тисяча будинків пошкоджені чи зруйновані на Донеччині від початку повномасштабного вторгнення РФ з 22 лютого 2022 року. Власники усіх таких будинків чи квартир мають можливість звернутись за грошовою допомогою від держави за програмою «єВідновлення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загальна кількість пошкодженого та зруйнованого житла в Донецькій області складає 40 976 будинків. Серед них 4184 багатоквартирних будинки та 36792 – приватні.

З моменту запуску програми «єВідновлення» у травні 2023 року жителі Донеччини подали 10157 заяв на отримання державної допомоги на відновлення пошкодженого житла. Відповідні комісії прийняли 6586 позитивних рішень. Заборгованість держави перед людьми, які подали на відшкодування за пошкоджене житло, складає 78,8 млн грн.

Ще 239 заяв були протерміновані. Це означає, що через велике навантаження або безпекову ситуацію комісія не встигає виїхати на обстеження пошкодженого житла. Розгляд заявки призупиняють, але це не означає, що ці заяви залишать без розгляду. Коли настане можливість, комісія зробить обстеження та прийме відповідне рішення.

Читайте також: Понад 800 жителів Миколаївщини отримали компенсацію за знищене через обстріли РФ майно

Щодо знищеного житла, то через програму «єВідновлення» жителі Донеччини подали 4874 заявки. Прийняті 955 позитивних рішень на загальну суму 1,5 млрд грн. Протерміновані 1125 заяв, рішення по яких обов’язково приймуть.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві цифрової трансформації України поінформували, що завдяки оновленню сервісу програми «єВідновлення» українцям, чиє житло було пошкоджене через російську агресію, буде простіше зробити заявку на допомогу.

Фото: Вадим Філашкін, Facebook