Понад 800 жителів Миколаївщини отримали компенсацію за знищене через обстріли РФ майно

Понад 800 жителів Миколаївщини отримали компенсацію за знищене через обстріли РФ майно

Укрінформ
Понад 800 жителів Миколаївщини отримали компенсацію за знищене через російські обстріли майно на загальну суму 1 млрд 60 млн грн.

Про це повідомляє Миколаївська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На Миколаївщині надійшло 1427 заяв на купівлю майна в компенсацію за знищене відповідно до постанови Кабміну від 30.05.2023 № 600 «Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об‘єкти нерухомого майна». Після розгляду комісією заявок 805 власників отримали компенсацію у вигляді сертифікатів на покупку житла на загальну суму понад 1 мільярд 40 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Крім того, ще 14 громадян отримали грошову компенсацію для будівництва житла замість зруйнованого на суму понад 19 млн грн.

Також зазначається, що з початку дії програми єВідновлення на Миколаївщині отримано 7782 заяви щодо компенсації за пошкоджене майно. Комісія затвердила надання компенсації на суму понад 519 млн грн для 4758 заявників. 4209 власникам житла вже виплачено перший платіж на загальну суму понад 383 млн грн.

Читайте також: Компенсація за знищене росіянами житло: Україна отримала €70 мільйонів від Банку розвитку Ради Європи

Ще 90 власників отримали другий платіж на суму понад 10 млн грн (ремонт категорії Б, максимальна сума компенсації по якому становить 500 тис. грн, перший платіж нараховується у сумі 70 %, другий платіж – 30 %, після використання першого платежу).

Як повідомлялося, на Миколаївщині з початку повномасштабного вторгнення зруйновано або пошкоджено 1576 багатоповерхівок та близько 7,5 тис. приватних будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-