Україна розраховує на допомогу Нідерландів у відновленні водної інфраструктури громад півдня

Україна та Нідерланди обговорили питання співпраці у відновленні водної інфраструктури регіонів, що постраждали від підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба за підсумками зустрічі зі спеціальною представницею Нідерландів у справах України Ерікою Схаутен, передає Укрінформ з посиланням на Мінвідновлення.

«Україна прагне залучити досвід Нідерландів у переосмисленні та побудові доступних міських просторів, а також успішний досвід водного менеджменту, який був би корисний для забезпечення питної води та іригації для півдня України», — сказав Кулеба.

За його словами, Україна розраховує на допомогу в підготовці майстер-плану водної інфраструктури громад, які постраждали від руйнування Каховської ГЕС.

Кулеба також подякував представниці Нідерландів за потужну військову, гуманітарну підтримку, дієву участь у відновленні та посиленні енергетичної безпеки, зокрема, за надання когенераційних установок для Харкова, Ладижина, Добротвору, Запоріжжя, Кривого Рогу. 

Своєю чергою Схаутен зазначила, що Нідерланди залишаються відданими підтримці та відбудові України.

Читайте також: Японський банк міжнародного співробітництва надав кредит на відновлення України

Як повідомлялося, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін обговорив з представниками уряду та збройних сил Королівства Нідерландів напрямки промислового партнерства у сфері ОПК.

Фото: Мінвідноалення