Японський банк міжнародного співробітництва надав кредит на відновлення України

Японський банк міжнародного співробітництва надав кредит на відновлення України

Укрінформ
Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) отримав кредитну лінію від Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC) на суму до 150 млн доларів США для підтримки важливих проєктів в Україні та просування зелених ініціатив.

Про це повідомляє Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

Зазначається, що кошти спрямовуватимуться на проєкти з відновлення та реконструкції ключової економічної та соціальної інфраструктури України. Основна увага буде зосереджена на зміцненні стійкості економіки, зокрема у таких секторах, як сільське господарство, харчова промисловість, транспорт і логістика, цифрова інфраструктура та фармацевтика.

До 75 млн дол. також буде спрямовано на зелені ініціативи та просування екологічної стійкості в регіоні Чорного моря.

«Скоординовані зусилля ЧБТР та JBIC свідчать про незмінну прихильність міжнародних інституцій до надання підтримки Україні в часи гострої потреби. Дякую партнерам за цю ініціативу, яка сприятиме сталому розвитку та забезпечить підтримку реалізації проєктів у критично важливих секторах економіки», — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Як зауважив президент ЧБТР Серхат Кьоксал, 150 мільйонів доларів США, виділених на Україну, активізують важливі інвестиції, необхідні для відновлення країни. Обидві частини кредитної лінії відображають спільне прагнення ЧБТР та JBIC вирішувати як нагальні проблеми, так і стимулювати зелені інвестиції в регіоні.

Як повідомлялося, Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) — міжнародна фінансова установа, створена країнами Чорноморського регіону, зокрема й Україною у 1999 році. Статутний капітал становить 3,45 мільярда євро. За час роботи правлінням ЧБТР схвалена участь в 58 проєктах в Україні на суму близько 1 млрд євро.

Читайте також: Світовий банк та IFC розширять підтримку проєктів відновлення в Україні

На початку жовтня Кабінет Міністрів України розподілив 2 млрд 548 млн гривень гранту від Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) на програми екстреного відновлення в енергетичній, безпековій та інфраструктурній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-