Pfizer уклала контракт на понад $5 мільярдів для поставки COVID-пігулок у США

Американський фармацевтичний гігант, компанія Pfizer Inc, уклала перший багатомільярдний контракт з урядом США на поставку мільйонів доз перорального препарату Paxlovid для лікування захворювань на COVID-19.

Про це повідомило в четвер американське інформагентство Reuters, передає Укрінформ.

«Компанія Pfizer Inc заявила в четвер, що підписала угоду з урядом США на $5,29 мільярда для поставки 10 мільйонів курсів лікування свого експериментального противірусного препарату від COVID-19»,- зазначається в повідомленні.

Виробник заявив, що почне постачання ліків вже наприкінці нинішнього року, якщо це буде дозволено американським регулятором, Управлінням з контролю за якістю продуктів і медикаментів.

«Попри те, що вакцинація проти COVID-19 є пріоритетним заходом, наявність пігулок, які можуть запобігти госпіталізації людей, може стати рятівним колом»,- заявив у цьому зв’язку міністр охорони здоров’я та соціальних служб США Хав’єр Бесерра.

Як повідомлялося, компанія Pfizer подала заявку регулятору США на отримання дозволу щодо використання препарату Paxlovid. За даними комплексних досліджень він виявився ефективним на 89% ефективний у запобіганні госпіталізації або смерті людей із групи ризику.

Фото: medicalxpress.com