Лукашенко визнав, що його силовики допомагали мігрантам потрапити до ЄС

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що білоруські прикордонники допомогли мігрантам потрапити до кордону з Польщею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC із посиланням на ексклюзивне інтерв’ю, яке Лукашенко дав журналісту Стіву Розенбергу.

«Я думаю, що це цілком може бути. Ми слов’яни. У нас є серце. Наші прикордонники знали, що мігранти збираються потрапити до Німеччини», - заявив Лукашенко.

«Може, хтось їм і допоміг. Я в цьому навіть не буду розбиратися», - додав він.

Водночас білоруський диктатор заперечив, що запрошував мігрантів до Білорусі з цією метою. Також він додав, що не хотів, аби їх тримали на кордоні, але вважає це проблемою Польщі та ЄС.

ЗМІ відзначає, що щонайменше 5000 мігрантів, здебільшого з Близького Сходу, були поміщені у наметовий табір біля кордону з Польщею. Наразі у Білорусі заявляють, що мігранти вже звільнили табір і були переселені до приміщень неподалік. Також декілька сотень із них вилетіли назад до Іраку.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 17 листопада на кордоні Польщі з Білоруссю зафіксовано чергові спроби нелегального перетину кордону мігрантами.

Фото: ЕРА