ЮНІСЕФ розробляє п’ятирічну стратегію у сфері захисту дітей в Україні

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розробляє п’ятирічну стратегію у сфері захисту дітей, базуючись на пріоритетах в Україні.

Про це заявив голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін на форумі "Україна 30. Саміт "Діти", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін поінформував, що міжнародна організація розробляє 5-річну стратегію до 2030 року, базуючись на пріоритетах України.

“У першу чергу ми хотіли б, щоб усі діти пройшли вакцинацію. Це в рамках першого етапу цієї програми. Ми хочемо також, щоб кожна дитина могла мати належний старт у житті, тобто, щоб вона мала всі можливості для освіти”, - зазначив він.

Шахін зауважив, що у рамках другого етапу ЮНІСЕФ забезпечуватиме необхідні інструменти для всіх дітей, щоб вони могли реалізовувати свій потенціал і переходити до свого робочого життя в Україні.

У рамках третього етапу організація допомагатиме сім’ям, які живуть у бідності, зокрема, йдеться про дітей із особливими потребами та позбавлених батьківської опіки, щоб вони могли жити в сім’ї.

“Також ми будемо працювати у сфері забезпечення прав дитини. Ми абсолютно переконані, що все в нас вдасться, тому що в Україні є дуже багато людей, які підтримують нашу ідею і ця зустріч свідчення тому”, - наголосив голова представництва.

Крім того, виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Форe у зверненні до форуму відзначила прогрес у сфері прав дитини в Україні.

“Україні справді є чим пишатися. Я хотіла б вас привітати з прогресом у сфері прав дитини на національному та місцевому рівні. Я також вражена вашим бажанням розвивати міста, які функціонують на благо дітей”, - сказала вона.

ЮНІСЕФ - дитячий фонд ООН, створений 11 грудня 1946 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей, який працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя.