Губернаторка штату Нью-Йорк обмежила ведення бізнесу з Росією

Губернаторка Нью-Йорку Кеті Гокул підписала наказ, що забороняє вести бізнес із Росією і зобов‘язує вивести з РФ інвестиції, пов’язані зі штатом.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив депутат міськради Нью-Йорка Арі Каган.

Це рішення, пов'язане із запровадженням Сполученими Штатами санкцій проти Росії, прийнято на знак солідарності з українським народом, сказав депутат.

Каган зазначив, що з його ініціативи в районі Коні-Айленд у південному Брукліні найвищу будівлю району - Парашутну вежу - підсвічено синьо-жовтими кольорами.

Як повідомлялося, один з найвищих хмарочосів Мангеттена «Емпайр стейт білдінг» також підсвічено кольорами українського прапора. Крім того, на багатьох рекламних щитах у місті, зокрема на автобусних зупинках, періодично з‘являється український прапор.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська  обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України, за підтримки усього народу, мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.