80% фінів - за надання Україні важчого озброєння

Опитування

Згідно з даними соціологічного опитування, проведеного компанією Kantar Public, переважна більшість жителів Фінляндії підтримують Україну у її протистоянні російській агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Зокрема, повідомляється, що 84% респондентів погодилися з твердженням, що єдиний спосіб припинити війну в Україні полягає у тому, щоб вивести російські війська з окупованих територій, і лише 9% не погодилися з цією тезою. Майже 80% опитаних сказали, що для того, щоб прискорити завершення війни, Україні потрібно надати важче озброєння.

Трохи більш ніж половина респондентів вважають, що членство України в ЄС і НАТО має бути швидким. 53% опитаних заявили, що звичайні громадяни росії несуть певну відповідальність за загарбницьку війну їхньої країни проти України.

Читайте також: Серед іноземних лідерів поляки найкраще ставляться до Зеленського, Байдена та Джонсона

Крім того, 90% опитаних стверджують, що Фінляндія не може нормалізувати відносини з росією, поки володимир путін залишається при владі. Лише шість відсотків не погодилися з цією точкою зору.

Майже четверо з десяти респондентів сказали, що вони стурбовані можливим поширенням війни в Україні на Фінляндію, а двоє з десяти заявили, що їх така перспектива зовсім не турбує. Водночас стурбованість перспективою ядерної війни висловили більш ніж половина опитаних.

Читайте також: Більшість європейців готова бачити Україну в ЄС і підтримує поставки зброї

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня Фінляндія схвалила дев’ятий пакет військової допомоги для України.