Глава МЗС Естонії підготував власний «подарунок» для пригожина

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу підготував власний «подарунок» для глави ПВК «Вагнера» євгенія пригожина, який цього тижня надіслав до Європарламенту у футлярі для скрипки «закривавлену» кувалду.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відеозверненні, яке він опублікував на власній сторінці у Твіттері.

«Терористи висміюють жертв в Україні. Цього тижня пригожин надіслав кувалду до Європарламенту після того, як Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму. Я надішлю ці кайданки до штаб-квартири Міжнародного кримінального суду в Гаазі, де вони будуть чекати на пригожина та його поплічників за злочини, скоєні в Україні», - сказав Рейнсалу.

Раніше у мережі Телеграм-каналів поширили відео начебто страти завербованого ув’язненого, який воював у складі незаконного збройного формування ПВК «Вагнера». У вересні цей чоловік вирішив здатися в український полон. Після цього він дав інтерв'ю українському журналісту, де критикував режим російського диктатора і заявляв про бажання воювати на боці України. євгеній нужин був засуджений на 24 роки позбавлення волі за вбивство людини, а пізніше отримав ще чотири роки за невдалу втечу. Його викрали 11 листопада. За словами «вагнерівця», він втратив свідомість і отямився в підвалі. Після цього чоловіка нібито жорстоко страчують, розбиваючи голову кувалдою.

Читайте також: путін використовує кадирова і пригожина для залякування Заходу — Денисенко

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.

Фото: Сійм Ливі/ERR