путін використовує кадирова і пригожина для залякування Заходу — Денисенко

путін використовує кадирова і пригожина для залякування Заходу — Денисенко

Укрінформ
президент рф володимир путін використовує главу Чечні рамзана кадирова та засновника ПВК “Вагнер” євгена пригожина для залякування Заходу, протистояння між найбільш впливовими групами в російській “еліті” поки що не спостерігається.

Таку думку на брифінгу в Укрінформі висловив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

"Якщо говорити про те, що відбувається в політичних елітах рф, то станом на зараз є лише одна ситуативна група, яка дуже активно пробує штовхатися ліктями, це ситуативна група пригожина-кадирова... І їм для того, щоб вийти на Олімп у вищу лігу російської політики, потрібно отримати ту чи іншу фінансову структуру, і їхня мрія, безумовно, це міноборони. путін не йде ні на які призначення людей кадирова чи пригожина на міноборони. Він використовує їх як такі собі з однієї сторони жупели для Заходу, якими показує: ну, ви розумієте, що якщо мене не буде, то от хто може прийти до влади", - зазначив Денисенко.

З другого боку, як додав експерт, кадиров та пригожин є повністю підконтрольними російській владі, і єдине, що вони можуть собі дозволити, - це жорсткі висловлювання щодо чиновників другого ешелону чи окремих генералів.

Стосовно інших груп впливу в російській владі, то, як наголосив Денисенко, наразі є дві впливові групи — секретаря радбезу миколи патрушева і ситуативне об'єднання груп заступника глави адміністрації президента рф сергія кирієнка та олігарха юрія ковальчука.

Читайте також: Армії пригожина й кадирова створювали для придушення потенційних повстань у рф - розвідка

"В даному випадку це ситуативні об'єднання і, по суті, вони грають 80% всієї російської політики на сьогоднішній момент. Говорити про те, що в групах є зараз якесь тертя, що групи почали між собою воювати, найближчим часом може бути переворот - на жаль, ми цього не можемо констатувати. Цього немає", - сказав Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов порекомендував кремлівським діячам не нищити українську енергетику, оскільки їм варто завчасно подбати, щоб у їхніх камерах в українських в’язницях було тепла і світло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-