Макрон ушанував французьких жертв нападу ХАМАС на Ізраїль

Відео

Президент Франції Еммануель Макрон ушанував пам'ять французьких жертв нападу ХАМАС на Ізраїль під час спеціальної церемонії, організованої у Почесному дворі Будинку інвалідів у Парижі.

Про це пише Le Figaro, передає Укрінформ.

Макрон, який виступив після виконання "Кадіша" (поминальної молитви) Моріса Равеля, назвав події 7 жовтня 2023 року "найбільшою антисемітською різаниною нашого століття".

На тлі 42 портретів жертв Макрон згадав про трьох французьких громадян, яких досі утримує ХАМАС, і наголосив, що Франція продовжує працювати над їхнім визволенням. Трьох заручників на церемонії символізували три порожні стільці.

На церемонії були присутні родичі жертв атаки, багато з них прилетіли з Ізраїлю спеціальним рейсом.

Як повідомлялося, внаслідок атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року загинули 42 французькі громадянина, троє досі вважаються зниклими безвісти, ймовірно заручниками. Четверо заручників були визволені.

Читайте також: Ізраїль не погодиться на умови ХАМАС щодо постійного припинення вогню - ЗМІ

Офіцери ізраїльської розвідки дійшли висновку, що щонайменше 32 із нині утримуваних 136 заручників, захоплених ХАМАС та його союзниками 7 жовтня, загинули.

За непідтвердженими даними, щонайменше 20 інших заручників також могли бути вбиті.

Загалом понад 240 людей були взяті в заручники ХАМАС під час нападу на південь Ізраїлю 7 жовтня, що спонукало Ізраїль до відповіді масованими авіаударами та наземної операції у секторі Гази.

Фото: Скріншот із відео