У Росії визнали «небажаною організацією» опозиційне видання Sota Media

Генпрокуратура РФ внесла до реєстру "небажаних організацій" видання Sota Media.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Настоящее время" з посиланням на Телеграм-канал прокуратури.

За її версією, матеріали Sota Media нібито "є не що інше, як відверті спроби дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Росії, спотворити обставини, що мали місце в життя країни, створити напругу та роздратування в суспільстві". Відомство заявляє, що видання "регулярно поширювало матеріали, які дискредитують дії органів державної влади та армії РФ".

"Керівництво Sota media, члени якого є громадянами західних країн та їх резидентами, діє за завданням іноземних неурядових організацій SIA TV Rain та The Insider (Латвія), діяльність яких уже визнана небажаною на території нашої країни, а також активно взаємодіє із включеною до реєстру іноземних агентів організацією "Медіапроект "ОВД-Інфо", – йдеться у повідомленні генпрокуратури РФ.

Читайте також: У РФ оголосили небажаними Центр громадянських свобод з України та німецький Фонд Нємцова

Редакція Sota Media, своєю чергою, повідомила, що видання продовжить свою роботу в Росії, незважаючи на статус "небажаної організації". "Sota не має відношення до "Дождя", "Інсайдера" та невідомих нам "західних кураторів". Ми, безумовно, виступаємо противниками війни та путінського режиму і дотримуємося в роботі об'єктивних журналістських стандартів. Ця робота буде продовжена", – наголосили в редакції.

Нині у списку "небажаних" у Росії числяться понад 150 організацій. Внесення до списку означає, що організації заборонено працювати в країні, а громадянам Росії заборонено співпрацювати з нею під загрозою кримінального переслідування. За співробітництво з "небажаними організаціями" та їх фінансування у Росії передбачено кримінальну відповідальність – до п'яти років позбавлення волі.

Читайте також: У Росії визнали небажаною організацією «Комітет інгушської незалежності»

Як повідомляв Укрінформ, генеральна прокуратура Росії визнала "небажаною" американську неурядову організацію Freedom House.