Фіцо перебуває між життям і смертю після замаху - Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив у п’ятницю, що його словацький колега Роберт Фіцо перебуває «між життям і смертю» після скоєного на нього замаху.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми молимося за прем’єр-міністра (Роберта Фіцо – ред.) і вболіваємо за Словаччину. Ми бажаємо йому якнайшвидшого одужання та повернення до роботи. Роберт Фіцо знаходиться між життям і смертю», – заявив Орбан громадському радіо.

За словами Орбана, навіть якщо Фіцо одужає, він залишиться без роботи на кілька місяців у критичний момент напередодні виборів до Європарламенту. Угорський політик зауважив, що вибори до Європарламенту разом із президентськими виборами у США «можуть визначити хід війни та миру в Європі».

«У цій ситуації нам би дуже знадобився Роберт Фіцо і налаштована на мир Словаччина», – додав Орбан.

Читайте також: Словацькі журналісти звернулися до політиків після замаху на Фіцо: потрібно розрядити ситуацію

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо 15 травня госпіталізували у тяжкому стані внаслідок вогнепальних поранень. Подія сталася після засідання уряду в словацькому місті Гандлова. МВС заявило, що виконавець замаху здійснив п’ять пострілів у Фіцо. Словацька поліція висунула звинувачення 71-річному Юраю К.

У лікарні, в якій перебуває словацький прем’єр після отриманих поранень, заявили, що стан Фіцо був «стабілізований, але залишається дуже тяжким».