Словацькі журналісти звернулися до політиків після замаху на Фіцо: потрібно розрядити ситуацію

Словацькі журналісти звернулися до політиків після замаху на Фіцо: потрібно розрядити ситуацію

Укрінформ
Замах на вбивство прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо не повинен викликати подальшу агресію, словесні нападки та помсту в країні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві провідних словацьких головних редакторів і журналістів, яка опублікована на The Slovak Spectator.

«Ми засуджуємо напад на прем'єр-міністра Роберта Фіцо. Атака на Фіцо – це атака на всіх нас. Це шлях ненависті, який не може контролювати Словаччину, тому що він перенесе нас у найтемніші місця на карті. Як і після вбивства нашого колеги Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової, ми знову опинилися на роздоріжжі. Ми вирішуємо, чи хочемо ми бути країною, де хтось сприймає вбивство як спосіб вирішення питання. Цей мерзенний вчинок не повинен викликати подальшу агресію, словесні нападки та помсту. Нині не час для використання спроби вбивства з політичною метою. Якщо ненависть випущена в публічний простір, її неможливо контролювати. Ми всі знаходимося в зоні ризику», - йдеться у заяві.

Журналісти також закликали словацьких політиків не роз’єднувати суспільство: «Ми закликаємо політиків не роз’єднувати суспільство і не шукати відразу винних. Зараз час об’єднатися. Ми всі повинні намагатися розрядити ситуацію. В іншому випадку напруга та насильство будуть зростати».

Читайте також: Стан Фіцо стабілізувався, але залишається дуже тяжким - лікарі

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо 15 травня госпіталізували у тяжкому стані внаслідок вогнепальних поранень. Подія сталася після засідання уряду в словацькому місті Гандлова.

МВС заявило, що виконавець замаху здійснив п’ять пострілів у Фіцо.

У четвер вранці словацька поліція висунула звинувачення 71-річному Юраю К., який 15 травня скоїв замах на Фіцо. Йому загрожує довічне.

Фото: TASR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-