Ізраїль завершив тритижневий наступ на північ Гази

Ізраїльські війська у п’ятницю вийшли з міста Джабалія на півночі Гази після 20-денного наступу, завершивши операцію із зачистки бойовиків ХАМАС.

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

Військові заявили, що «сотні терористів були ліквідовані», а 12 км тунелів були знищені під час операції. За оцінками ЦАХАЛу, під час операції в Джабалії було вбито близько 500-600 терористів.

Видання повідомило, що військові назвали бої в Джабалії одними з найінтенсивніших за час війни. ЦАХАЛ заявив, що ХАМАС «перетворив цивільний район на укріплений бойовий комплекс, обстрілював війська з укриттів і шкіл, а також побудував підпільну терористичну мережу в цивільних будівлях».

Двоє ізраїльських військовослужбовців загинули під час боїв, оголосили в Армії оборони Ізраїлю, а загальна кількість загиблих військових в семимісячній війні становить 294.

Армія оборони Ізраїлю увійшла в Джабалію на початку цього місяця втретє за час війни, з метою витіснення бойовиків ХАМАСу, які намагаються відновити свої позиції на півночі Гази, а також після того, як ЦАХАЛ отримав нові дані про тіла ізраїльських заручників, які там знаходились.

Повідомляється, що табір біженців в Джабалії є одним з найбільш щільно забудованих районів Гази, і ізраїльські війська напередодні потрапили під масований обстріл з боку бойовиків ХАМАСу.

Крім того, військові заявили, що продовжують свою операцію в південній частині Гази - місті Рафах, вперше підтвердивши, що вони діють в центрі міста, через день після того, як з'явилися повідомлення про танки в цьому районі.

У п'ятницю військові також повідомили, що в районі Рафаха в результаті удару з безпілотника загинув член елітного підрозділу ХАМАСу «Нухба».

Читайте також: Ізраїль дозволив продавати продовольство Газі

За минулу добу було завдано ударів по багатьох інших цілях по всій Газі, включаючи склади зброї, будівлі, що використовуються терористичними угрупованнями, і осередки бойовиків, додали в ЦАХАЛі.

Як повідомляв Укрінформ, ізраїльські військові заявили в середу, що вони взяли під контроль стратегічний Філадельфійський коридор.

Фото: Israel Defense Forces