Ізраїль дозволив продавати продовольство Газі

Ізраїль дозволив продавати продовольство Газі

Укрінформ
Ізраїль зняв минулорічну заборону на продаж приватними підприємцями продовольства до Гази.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на слова глави Торговельної палати Гази Аєда Абу Рамадана пише Reuters.

“Ізраїль подзвонив дистриб’юторам у Газі, які до війни закуповували товари у Ізраїлі та на Західному березі, й сказав, що готовий координувати прийом товарів”, - сказав Рамадан.

Зазначається, що тепер торговці у Газі зможуть закуповувати у ізраїльських та палестинських постачальників свіжі фрукти, овочі й молочні продукти. “Це вперше будь-які товари, вироблені в Ізраїлі або на Західному Березі - окупованих Ізраїлем палестинських територіях - будуть допущені до Гази з часу початку війни у жовтні минулого року”, - йдеться у матеріалі.

Reuters зауважує, що ізраїльський наступ на Рафах фактично припинив постачання до Гази гуманітарної допомоги, додатково погіршивши ситуацію із продовольчою безпекою у анклаві.

Читайте також: Ізраїль запроваджує новий сервіс для в’їзду, для українців він діятиме з липня

У армії Ізраїлю запевнили, що постійно шукають способи нарощування обсягу гуманітарної допомоги, яка доставляється до Гази, а також збільшення кількості доступного продовольства.

“Дозвіл приватному сектору доставляти певне продовольство до сектору Гази - це частина зусиль із нарощування обсягу їжі, яка надходить туди”, - розповів Шимон Фрідман, речник COGAT - відділу збройних сил Ізраїлю, відповідального за гуманітарні доставки.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Агентства ООН у справах палестинських біженців, близько мільйона палестинців залишили місто Рафах за останні три тижні. Водночас Ізраїль наполягає, що військова операція в Рафаху має вирішальне значення для досягнення мети - ліквідації ХАМАС і звільнення заручників, захоплених 7 жовтня.

27 травня вранці щонайменше 40 палестинців загинули під час атаки ізраїльської армії на табір переміщених палестинців у місті Рафах у секторі Гази.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав удар по Рафаху трагічним інцидентом, наголосивши, що влада «ретельно розслідує його».

Білий дім закликав Ізраїль не вводити війська в місто без чіткого плану евакуації цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-