У Франції арештували чоловіка за підозрою у плануванні теракту

В Руассі-ан-Франс поліція заарештувала 26-річного чоловіка за підозрою у плануванні теракту. Під час обшуку в готелі, де він перебував, було виявлено матеріали, призначені для виготовлення вибухових пристроїв. Один з них здетонував, підозрюваний отримав поранення, а готель довелося евакуювати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Figaro.

«Чоловік у віці 26 років отримав серйозні опіки після того, як виготовив вибухівку, і був доставлений в лікарню», - повідомляє видання. За його інформацією, ця людина є «проросійським українцем». Джерела в інших французьких медіа називають його «особою з українським та російським громадянством», а також «походженням з російськомовного регіону Донбас».

Національна антитерористична прокуратура розпочала розслідування за звинуваченнями в «участі в терористичному злочинному співтоваристві» та «володінні запалювальною або вибуховою речовиною з метою підготовки знищення, пошкодження або заподіяння шкоди у зв'язку з терористичним актом».

Читайте також: Росія посилила кампанію дискредитації Олімпіади у Парижі - Microsoft

Одна з гіпотез правоохоронців полягає в тому, що чоловік міг хотіти напасти на вантаж, який прямував в Україну з аеропорту Руассі-Шарль-де-Голль, який знаходиться неподалік.

Як повідомляв Укрінформ, «труни» біля Ейфелевої вежі та сплюндрування Меморіалу Шоа можуть бути спецоперацією РФ.