Росія посилила кампанію дискредитації Олімпіади у Парижі - Microsoft

Росія посилила кампанію дискредитації Олімпіади у Парижі - Microsoft

Укрінформ
Росія активізувала кампанію дезінформації в інтернеті, спрямовану проти Франції та майбутніх Олімпійських ігор у Парижі.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на звіт корпорації Microsoft, передає Укрінформ.

Як зазначається, РФ активізувала кампанію після того, як Міжнародний олімпійський комітет заборонив російським спортсменам брати участь у літніх Олімпійських іграх під прапором РФ.

За даними Microsoft, російські пропагандисти створили документальний фільм, фейкові сайти новин і навіть імітували французькі та американські спецслужби, поширюючи фальшиві застереження щодо відвідання Олімпіади.

У Microsoft заявляють, що поширюють дезінформацію групи Storm-1679 і Storm - 1099. Улітку 2023 року вони випустили документальний фільм про МОК «Падіння Олімпіади» - пародію на бойовик 2013 року «Падіння Олімпу». Її творці за допомогою нейромережі згенерували за допомогою ШІ голос актора Тома Круза та наклали логотип Netflix. МОК домігся того, що відео було видалено з Ютубу.

У лютому 2024 року в інтернеті з’явилося відео з нібито попередженням від ЦРУ про терористичні атаки під час Олімпіади. У спецслужбі заявили, що цей фейк. Microsoft стверджує, що воно було створене угрупованнями, пов’язаними з РФ.

Читайте також: Французькі спецслужби зірвали спробу організувати теракт під час Олімпіади

За оцінкою Microsoft, Storm-1679 випускає від трьох до восьми фейкових відео на тиждень англійською та французькою мовами, нібито створених BBC, Al Jazeera та іншими мовниками. Storm-1679 також публікує фейковий контент у Телеграмі, який через день - два зникає.

«Незважаючи на те, що операція спрямована проти Олімпіади, вона використовує різні методи поширення дезінформації, які можуть бути застосовані під час виборів у Європі та США», - наголошується у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, Олімпійські ігри 2024 року відбудуться в Парижі з 26 липня до 11 серпня. Російські та білоруські спортсмени виступатимуть на них у нейтральному статусі.

У березні до Міжнародного олімпійського комітету і президента МОК Томаса Баха надходили фальшиві дзвінки від російських пранкерів, які представлялись представниками Комісії Африканського Союзу і хотіли обговорити ситуацію з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-