У Росії внаслідок зіткнення трамваїв загинула людина, ще сто постраждали

У російському Кемерові внаслідок зіткнення двох трамваїв постраждали 102 особи, одна людина загинула.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, вранці 6 червня трамвай утратив керування та скотився з гори. Під час руху частина пасажирів на крутому повороті випала із салону. Згодом вагон зіткнувся з іншим трамваєм. За попередньою версією, причиною аварії стала несправність гальмівної системи.

Серед постраждалих - п'ятеро дітей. 78 чоловік госпіталізовані. Один постраждалий помер у лікарні. Троє потерпілих перебувають у тяжкому стані, двоє у реанімації. Ще 11 осіб звернулися до травмпунктів самостійно.

У спільноті "Інцидент Кузбас" опубліковано аудіозапис від одного зі співробітників трамвайного підприємства Кемерова. Він розповів, що водійка трамваю вранці "заїхала на канаву, і в неї не спрацювала перша група гальм", але її все одно відправили на рейс. У пресслужбі Кемеровської електротранспортної компанії назвали інформацію "фейком".

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею про надання послуг, які не відповідають вимогам щодо безпеки життя чи здоров'я споживачів.

Крім того, інцидент зі смертельним результатом стався вночі 6 червня на ставку у Царському Селі під Петербургом - там перекинувся понтон із людьми. Чотирьох постраждалих госпіталізували, одна людина померла в лікарні. Загалом на борту судна перебували 24 особи, хоча максимальне рекомендоване завантаження – 12 людей. За даними преси, у парку йшла підготовка до приватного заходу – понтон доправляв персонал з острова на берег.

Читайте також: У Чехії пасажирський потяг, що прямував в Україну, зіткнувся з вантажним - четверо загиблих

Порушено справу за статтею про надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки та спричинили смерть людини.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року у Росії зіткнулися два потяги – тоді постраждали 25 осіб, серед яких неповнолітні.