В Італії судно, яке мало прийняти поліцію для саміту G7, арештували через погані умови на борту

Судно, на якому мали розміститися понад 2 000 поліцейських, аби гарантувати безпеку під час саміту лідерів країн Групи семи цього тижня, арештували після скарг на погані умови перебування на борту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

«Корабель, що мав прийняти понад 2000 поліцейських, які забезпечували безпеку на саміті лідерів країн Групи семи цього тижня, було конфісковано у середу після скарг на погані умови на його борту», - повідомила поліція.

Офіцери поліції повинні були розміститися на кораблі Goddess of the Night, пришвартованому в місті Бріндізі, приблизно за 60 кілометрів від Борго Егнація, розкішного курорту в південному регіоні Апулії, який прийматиме зустріч Групи семи 13-14 червня.

Раніше цього тижня профспілки поскаржилися на погані санітарні умови на борту. Вони заявили, що багатьма каютами неможливо користуватися, там протікає вода, туалети непридатні, а кондиціонери – зламані.

Початкові розслідування виявили «значні гігієнічно-санітарні недоліки та серйозні недоліки розміщення», які можуть бути кваліфіковані як шахрайство у галузі громадського постачання, йдеться у заяві поліції.

Поліція повідомила, що судно було арештовано за наказом прокуратури в Бріндізі, щоб дозволити подальше розслідування.

Читайте також: Прем'єр Британії на саміті G7 оголосить про виділення $309 мільйонів для України

У попередній заяві поліція також повідомила, що розглядає можливість судового переслідування власника судна.

Італійські ЗМІ повідомили, що уряд заплатив близько 6 мільйонів євро за оренду судна на час проведення саміту Групи семи.

Як повідомляв Укрінформ, саміт лідерів країн G7 проходитиме 13-14 червня в Італії, яка головує цього року в «Групі семи».

Фото з відкритих джерел