Прем'єр Британії на саміті G7 оголосить про виділення $309 мільйонів для України

Прем'єр Британії на саміті G7 оголосить про виділення $309 мільйонів для України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на саміті G7 в Італії оголосить про виділення допомоги Україні у розмірі 242 млн фунтів стерлінгів (приблизно 309 млн доларів).

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Британії.

"На саміті прем’єр-міністр оголосить про надання Україні двосторонньої допомоги у розмірі до 242 мільйонів фунтів стерлінгів для підтримки нагальних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб, а також для закладення основи для довготермінового економічного та соціального відновлення та реконструкції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей внесок має продемонструвати солідарність з Україною та "гнучкість у реагуванні на нагальні потреби, спричинені російською агресією".

Читайте також: Зеленська на конференції у Берліні: Допомога Україні рятує тисячі людей просто зараз

"Британія залишається в авангарді міжнародної реакції, як це було з самого початку. Ми повинні перейти від "стільки, скільки буде потрібно" до "чого б це не коштувало", якщо ми хочемо покласти край цій незаконній війні", - зазначив Сунак.

У пресслужбі наголосили, що пріоритетом для прем'єр-міністра на саміті буде робота з партнерами над узгодженням способу використання заморожених російських активів для підтримки України.

Читайте також: Країни НАТО нарощуватимуть військову допомогу Україні - Столтенберг

Як повідомлялося, очікується, що участь у Саміті миру візьмуть очільники держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію та передадуть її РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-