Зеленська на конференції у Берліні: Допомога Україні рятує тисячі людей просто зараз

Зеленська на конференції у Берліні: Допомога Україні рятує тисячі людей просто зараз

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська на Міжнародній конференції з відновлення України наголосила на важливості допомоги від іноземних партнерів під час російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Фейсбуці.

Зеленська підкреслила, що допомога, яку надають під час війни інші держави, є для України життєво важливою, але важлива вона також і для безпеки всього світу.

Відео: Офіс Президента

Перша леді поінформувала учасників заходу про важливі спільні проєкти:

  • відновлення вже 500 пошкоджених російськими обстрілами медичних закладів;
  • облаштування в українських лікарнях 220 реабілітаційних відділень для пацієнтів, які проходять відновлення після поранень;
  • медичну евакуацію майже 5 тисяч дітей та дорослих, які потребували тривалого лікування за кордоном;
  • підписання 44 меморандумів про медичне партнерство між клініками України й 18 країн світу, започатковане на Саміті перших леді та джентльменів;
  • навчання з першої психологічної допомоги, до яких долучилися вже 800 тисяч учасників програми ментального здоров’я;
  • реалізацію реформи шкільного харчування, яка у воєнний час підтримує не лише здоров’я, а й моральний дух учнів.

«Підтримуючи українську стійкість, наші друзі з різних країн підтримують і стійкість усього світу. І коли ця страшна війна, яку розв’язала Росія, буде позаду, ми дуже хочемо впевнено сказати, що це наш спільний із цивілізованим світом результат», – заявила Зеленська.

Модератором заходу був представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт. Принагідно перша леді подякувала цій організації за нещодавнє важливе рішення 77-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я – ухвалення резолюції щодо ментального здоров’я у часи війн і катастроф, яку ініціювали Україна й Нідерланди.

Читайте також: Зеленська відвідала у Німеччині госпіталь Бундесверу, де лікують українських бійців

«Нам важливо, щоб партнери знали: уся їхня допомога Україні рятує й покращує життя тисяч людей просто зараз», – наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна конференція з відновлення України проходить у Берліні. У межах заходу підписані вже п'ять угод у сфері охорони здоров'я, зокрема рамковий договір між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки проєкту з влаштування модульних лікарень.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-