Серія бомбових атак у Нігерії: загинули 18 людей, ще 48 постраждали

Оновлено

На північному сході Нігерії, у штаті Борно, у суботу, 29 червня, внаслідок вибухів бомб загинули щонайменше 18 осіб і постраждали 48 людей.

Про це повідомляє СNN, передає Укрінформ.

Перший вибух пролунав на весільній церемонії близько 15:00 за місцевим часом у суботу, згодом ще один - у лікарні загального профілю міста Гвоза, третій - на похороні.

Генеральний директор Державного агентства з надзвичайних ситуацій Борно (SEMA) Баркіндо Мухаммад Саїду відвідав місце вибуху у Гвозі. За даними SEMA, серед загиблих є чоловіки, жінки та діти.

DW інформує, що, за даними місцевої влади, у місті Гвоза щонайменше дві смертниці здійснили самопідриви. Одна з них несла на спині дитину, сказав представник поліції штату.

Жодне з угруповань, що діють у регіоні, не заявляло про причетність до нападів. Однак подібні теракти раніше неодноразово здійснювало радикальне угруповання «Боко Харам», яке часто використовує жінок і дівчаток для атак. Бойовики також широко практикують викрадення людей, зокрема дітей.

Читайте також: У Нігерії через зливи обвалився кар’єр, кілька десятків золотошукачів опинилися у пастці

Як повідомляв Укрінформ, у червні члени збройного угруповання скоїли напад на мешканців села у Нігерії, вбивши щонайменше пів сотні людей.

Фото: vanguardngr.com