У Нігерії через зливи обвалився кар’єр, кілька десятків золотошукачів опинилися у пастці

У Нігерії через зливи обвалився кар’єр, кілька десятків золотошукачів опинилися у пастці

Укрінформ
У центральній Нігерії після сильних дощів обвалився кар'єр, внаслідок чого десятки золотошукачів опинилися в пастці під землею.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Зазначається, що інцидент стався в понеділок у штаті Нігер, але новини вчасно не надходили через загальний страйк у країні, який вже був скасований у вівторок.

У державній службі з надзвичайних ситуацій Нігеру повідомили, що підтверджено загибель однієї людини, ще шестеро були врятовані і доставлені в лікарню.

«Станом на ранок середи ми вважаємо, що понад 30 людей все ще перебувають у пастці, ми не можемо назвати точні цифри», - сказав речник відомства Хусейні Ібрагім.

Посадовці вважають, що обвал стався через зливи, які розмочили ґрунт.

Читайте також: У Ліберії сталася аварія на золотодобувній шахті, є загиблі

Рятувальні роботи продовжуються. На місці події працюють чотири екскаватори і рятувальники.

Міністр розробки твердих корисних копалин Нігерії Деле Алаке заявив, що на місце видобутку в Галадіма Кого були направлені співробітники Гірничої інспекції.

Як зазначається, нещасні випадки на шахтах у Нігерії не є рідкістю, причому багато з них за участю нелегальних шахтарів залишаються нерозкритими.

Як повідомляв Укрінформ, у Нігерії великі профспілки проводили у понеділок, 3 червня, страйк, вимагаючи підвищення зарплат. Акція призвела до відключення електропостачання, постраждала робота основних аеропортів.

Фото: MINISTRY OF SOLID MINERALS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-