Біля узбережжя Шотландії члени НАТО проводять навчання на знак підтримки українського флоту

Фото

Біля узбережжя Шотландії члени НАТО разом із країнами-партнерами проводять морські навчання на знак підтримки українського флоту.

Як передає Укрінформ, про це Військово-Морські Сили Збройних Сил України повідомляють у Фейсбуці.

"На знак демонстрації міжнародної солідарності та відданості підтримці українському флоту члени НАТО разом із країнами-партнерами беруть участь у спільних навчаннях біля узбережжя Шотландії. Метою навчань є вирішення проблем, які створюють міни для безпеки морського судноплавства та глобальної продовольчої безпеки і торгівлі", - зазначили у ВМС ЗСУ.

У навчаннях беруть участь представники з Болгарії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Греції, Японії, Польщі, Румунії, Швеції, України, Сполучених Штатів Америки та Великобританії. Частина з них долучились як спостерігачі або інструктори.

Навчання проводять спільно Військово-морські сили Європи-Африки Шостий флот США та український флот, розміщений Британським Королівським флотом.

Читайте також: Українські офіцери взяли участь у навчаннях на базі центру НАТО в Гаазі

Як повідомлялося, 13 квітня мінні тральщики "Чернігів" та "Черкаси", які ВМС ЗСУ отримали від Великої Британії, прибули на базу Королівського флоту в місті Портсмут, щоби взяти участь у спільних навчаннях "Сі Бриз-2024" разом з кораблями США, Британії та інших країн НАТО.

Фото: ВМС ЗСУ